pid,type,title,authors,mentors,source_title,published_date,url,doi,isbn,issn,eissn medri:8354,"journal article","Exploring the Connection between the Occurrence and Intensity of “Grubby” Defect and Volatile Composition of Olive Oil","Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Igor; Krapac, Marin; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:8096,thesis,"Primjena Nutri-Score kriterija u označavanju ulja i masti","Lepur, Martina",,,,,,,, medri:7902,thesis,"UVJETI PROVOĐENJA FAST BLUE BB TESTA ZA ODREĐIVANJE UKUPNIH FENOLA U DJEVIČANSKOM MASLINOVOM ULJU","Marković, Marija",,,,,,,, medri:7811,thesis,"Utjecaj skute i tofua na fenole djevičanskog maslinovog ulja određene Fast Blue BB testom","Franjković, Doris",,,,,,,, pbf:4385,dissertation,"Stability of fatty acid composition, phenolic and volatile compounds in varietal extra virgin olive oils during storage and heating","Klisović, Dora",,,,,,,, medri:7235,"conference presentation","Influence of cultivar and ripening stage of Croatian olives on endogenous enzyme activity","Kraljić, Klara; Žanetić, Mirella; Jukić Špika, Maja; Filipan, Katarina; Butula, Nika; Stuparević, Igor; Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka",,,,,,,, medri:6673,thesis,"Sastav i nutritivna kvaliteta instant zobenih kaša na hrvatskom trižištu","Marina, Marijana",,,,,,,, medri:6874,"journal article","Compositional Changes in the Extra Virgin Olive Oil Used as a Medium for Cheese Preservation","Klisović, Dora; Koprivnjak, Olivera; Novoselić, Anja; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Brkić Bubola, Karolina",,,,,,,, medri:6621,thesis,"Jabučni nektari - karakteristike proizvoda i predodžbe potrošača","Zdrilić, Katarina",,,,,,,, fzsri:1390,thesis,"INFORMIRANOST STUDENATA HRVATSKIH SVEUČILIŠTA O UPORABI, NUTRITIVNOM POTENCIJALU I RIZICIMA POVEZANIMA S KONZUMIRANJEM ULJA SJEMENKI KONOPLJE","Žgela, Tonka",,,,,,,, fzsri:1406,thesis,"NUTRITIVNI SASTAV I PREHRAMBENE TVRDNJE ODABRANIH BILJNIH NAPITAKA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU","Glavak, Biljana",,,,,,,, medri:6550,dissertation,"POVEZANOST PRENATALNOG EKSPOZOMA ELEMENTIMA U TRAGOVIMA (BAKAR, CINK, SELEN) I PREHRANE TRUDNICA NAMIRNICAMA MORSKOGA PODRIJETLA S VELIČINOM MALOGA MOZGA NOVOROĐENČETA I PSIHOMOTORNIM RAZVOJEM DJETETA U DOBI OD 18 MJESECI","Močenić, Ivona",,,,,,,, medri:4742,thesis,"ČOKOLADNE PROTEINSKE PLOČICE NA HRVATSKOM TRŽIŠTU - VARIJABILNOST NUTRITIVNE DEKLARACIJE I INFORMIRANOST POTROŠAČA","Pavlačić, Ivana",,,,,,,, fzsri:1477,thesis,"ANALIZA NUTRITIVNOG SASTAVA, PREHRAMBENIH I ZDRAVSTVENIH TVRDNJI NA MLIJEČNIM PROIZVODIMA OBOGAĆENIM BJELANČEVINAMA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU","Pastor, Iva",,,,,,,, medri:4686,thesis,"Tamne čokolade na hrvatskom tržištu – varijabilnost nutritivnih deklaracija i informiranost potrošača iz redova studenata","Kurbanović, Anđela",,,,,,,, medri:6305,"journal article","Phenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation","Majetić Germek, Valerija; Žurga, Paula; Koprivnjak, Olivera; Grozić, Kristina; Previšić, Iva; Marcelić, Šime; Goreta Ban, Smiljana; Pasković, Igor",,,,,,,, medri:4205,thesis,"Polifenoli i minerali u infuzijama listova masline - utjecaj vremena čuvanja listova","Tokić, Ivana",,,,,,,, fzsri:922,thesis,"PROCJENA NUTRITIVNOG STATUSA STANOVNIKA OTOKA LOŠINJA","Ljubetić, Katija",,,,,,,, fzsri:944,thesis,"PREHRAMBENE NAVIKE REKREATIVACA","Pleština, Mirna",,,,,,,, medri:3942,"journal article","Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent","Pasković, Igor; Lukić, Igor; Žurga, Paula; Majetić Germek, Valerija; Brkljača, Mia; Koprivnjak, Olivera; Major, Nikola; Grozić, Kristina; Franić, Mario; Ban, Dean; Marcelić, Šime; Goreta Ban, Smiljana",,,,,,,, fzsri:1171,thesis,"PREHRAMBENE NAVIKE S OBZIROM NA ČIMBENIKE RIZIKA ZA RAZVOJ SRČANO - ŽILNIH BOLESTI KOD RADNO SPOSOBNE POPULACIJE","Gaćina, Sonja",,,,,,,, medri:4218,thesis,"Povezanost fenolnog sastava lista masline i prihrane sadnica cinkom u hidroponskom uzgoju","Otočan, Petra",,,,,,,, medri:4303,dissertation,"UTJECAJ PREHRANE NA UPALNI, METABOLIČKI I IMUNOSNI STATUS PRETILIH OSOBA","Kenđel Jovanović, Gordana",,,,,,,, medri:3409,thesis,"Utjecaj temperature pripreme na fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti","Previšić, Iva",,,,,,,, biotechri:416,thesis,"Kvaliteta mljevenog mesa s hrvatskog tržišta","Ljutić, Daniel",,,,,,,, fzsri:586,thesis,"JEDNONUKLEOTIDNI POLIMORFIZAM 66A>G 5-METILTETRAHIDROFOLAT-HOMOCISTEIN METILTRANSFERAZA REDUKTAZA GENA U ETIOLOGIJI PRIROĐENIH SRČANIH GREŠAKA U OSOBA SA SINDOROMOM DOWN","Slivšek, Goran",,,,,,,, medri:5142,"journal article","Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves","Pasković, Igor; Soldo, Barbara; Talhaoui, Nassima; Palčić, Igor; Brkljača, Mia; Koprivnjak, Olivera; Majetić Germek, Valerija; Ban, Dean; Klanjac, Jana; Franić, Mario; Žurga, Paula; Grozić, Kristina; Lukić, Igor; Goreta Ban, Smiljana",,,,,,,, medri:3439,"journal article","Effect of Different Clarification Methods on Volatile Aroma Compound Composition of Virgin Olive Oil","Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Marina; Lukić, Igor; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:3577,"journal article","Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda maslina sorte Leccino","Majetić Germek, Valerija; Vuković, Barbara; Lukić, Bojana; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:5952,"journal article","Natural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar","Majetić Germek, Valerija; Benček, Mihaela; Lukić, Bojana; Broznić, Dalibor; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:3971,"journal article","Variations in nutritive composition of three shellfish species","Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Zrnčić, Snježana; Lešić, Tina; Koprivnjak, Olivera; Vulić, Ana; Džafić, Natalija; Oraić, Dražen; Krešić, Greta",,,,,,,, medri:2707,thesis,"Maceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja","Benček, Mihaela",,,,,,,, fzsri:332,thesis,"PREHRAMBENE NAVIKE I ZNANJE O PREHRANI STUDENATA ZDRAVSTVENOG USMJERENJA","Peronja, Monika",,,,,,,, medri:2737,thesis,"Varijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu","Matešić, Dorotea",,,,,,,, medri:2968,"conference paper","Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti","Majetić Germek, Valerija; Kosić, Urška; Biskupović, Toni; Poturiček, Luka; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:1853,thesis,"Termička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštica u preradi","Sablić, Lara",,,,,,,, medri:1814,thesis,"OPTIMIZACIJA EKSTRAKCIJE KANABINOIDA ZA ANALIZU TEKUĆINSKOM KROMATOGRAFIJOM VISOKE DJELOTVORNOSTI, SASTAV I MORFOLOGIJA RAZLIČITIH PODVRSTA KONOPLJE (CANNABIS SATIVA L.)","Fućak, Tedi",,,,,,,, medri:2025,thesis,"Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline","Vuković, Barbara",,,,,,,, medri:2021,thesis,"UTJECAJ UKLANJANJA KOŠTICE I TERMIČKOG TRETMANA ULJA NA ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET DJEVIČANSKOG MASLINOVOG ULJA SORTE LECCINO","Kovačević, Ena",,,,,,,, medri:5176,"journal article","Complex interactive effects of ripening degree, malaxation duration and temperature on Oblica cv. virgin olive oil phenols, volatiles and sensory quality","Lukić, Igor; Žanetić, Mirella; Jukić Špika, Maja; Lukić, Marina; Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, Karolina",,,,,,,, medri:5061,"journal article","Consumption of canned oily fish as a source of fatty acids","Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Lešić, Tina; Jurković, Martina; Sokolić, Darja; Gross-Bošković, Andrea; Branežac, Katarina; Pleadin, Jelka",,,,,,,, medri:5345,"journal article","Filtered vs. Naturally Sedimented and Decanted Virgin Olive Oil during storage: Effect on Quality and Composition","Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Marina; Mofardin, Irena; Butumović, Anamarija; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:576,thesis,"Nuspojave nesteroidnih antiinflamatornih lijekova","Žgrablić, Iva",,,,,,,, medri:575,thesis,"Štetni učinci aditiva u hrani","Mance, Mia",,,,,,,, medri:6315,"journal article","Antioxidants, radical-scavenging and protein carbonylation inhibition capacity of six monocultivar virgin olive oils in Istria (Croatia)","Koprivnjak, Olivera; Kriško, A.; Valić, Srećko; Carić, D.; Krapac, M.; Poljuha, D.",,,,,,,, medri:2040,"journal article","Prerađevine od mandarina – mogućnost dodatne valorizacije brenda „Neretvanska mandarina“","Ferenčić, Dubravka; Gluhić, David; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:5593,"journal article","Phenols and Volatiles of Istarska Bjelica and Leccino Virgin Olive Oils Produced with Talc, NaCl and KCl as Processing Aids","Majetić Germek, Valerija; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar‑Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco S.; Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:5765,"journal article","Sodium chloride compared to talc as processing aid has similar impact on volatile compounds but more favourable on ortho-diphenols in virgin olive oil","Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, Urška",,,,,,,, medri:4840,"journal article","Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj","Pleadin, Jelka; Koprivnjak, Olivera; Tomljanović, Ana; Krešić, Greta; Gross-Bošković, Andrea; Služek Buzjak., Vlatka; Kovačević, Dragan",,,,,,,, medri:223,thesis,"SASTAV MASNIH KISELINA KOD TRAJNO KONZERVIRANE PLAVE RIBE S HRVATSKOG TRŽIŠTA","Branežac, Katarina",,,,,,,, medri:182,thesis,"UDIO MASTI U ODABRANIM TRADICIONALNIM HRVATSKIM MESNIM PROIZVODIMA","Sablić, Lara",,,,,,,, medri:196,thesis,"UDIO SOLI U DOMAĆIM MESNIM PROIZVODIMA S HRVATSKOG TRŽIŠTA","Tomljanović, Ana",,,,,,,, medri:231,thesis,"UTJECAJ TALKA I SOLI NA UČINKOVITOST PROCESA PROIZVODNJE, O-DIFENOLE I BOJU DJEVIČANSKIH MASLINOVIH ULJA SORTI BUŽA, OBLICA I ROSINJOLA","Biskupović, Toni",,,,,,,, pbf:2877,dissertation,"Promjene sastava hlapljivih i fenolnih tvari u procesu proizvodnje djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino","Majetić Germek, Valerija",,,,,,,, medri:2798,book,"Kvaliteta, sigurnost i konzerviranje hrane : udžbenik iz kolegija Uvod u prehrambene tehnologije za studente sanitarnog inženjerstva","Koprivnjak, Olivera",,,,,,,, medri:2036,"journal article","Utjecaj roka berbe na sastav i kvalitetu djevičanskih maslinovih ulja sorte Rosinjola","Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Škevin, Dubravka; Belobrajić, Ivana",,,,,,,, medri:2038,"journal article","Variability of Phenolic and Volatile Compounds in Virgin Olive Oil from Leccino and Istarska Bjelica Cultivars in Relation to Their Fruit Mixtures","Koprivnjak, Olivera; Majetić, Valerija; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, Urška",,,,,,,, medri:2037,"journal article","Volatile Compounds and Sensory Profiles of Monovarietal Virgin Olive Oil from Buža, Črna and Rosinjola Cultivars in Istria (Croatia)","Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Lukić, Igor",,,,,,,, pbf:2820,dissertation,"Karakterizacija djevicčnskih maslinovih ulja istarskih autohtonih sorti na temelju hlapivih tvari i senzorskih svojstava","Brkić Bubola, Karolina",,,,,,,, medri:2034,"journal article","PROIZVODNE KARAKTERISTIKE MASLINARSKO-ULJARSKE DJELATNOSTI U ISTARSKOJ ŽUPANIJI","Koprivnjak, Olivera; Červar, Aleksej",,,,,,,, medri:4841,"journal article","Zaštita oznaka zemljopisnig podrijetla u Europskoj zajednici i Hrvatskoj na primjeru djevičanskih maslinovih ulja","Koprivnjak, Olivera",,,,,,,,