pid,type,title,authors,mentors,source_title,published_date,url,doi,isbn,issn,eissn ptfos:2845,thesis,"Utjecaj dodatka brašna uljne pogače lješnjaka na kvalitetu čajnog peciva bez glutena","Selak-Zeljko, Barbara",,,,,,,, ptfos:2844,thesis,"Utjecaj dodatka različitih proteinskih koncentrata na kvalitetu krekera bez glutena","Lovrić, Ana",,,,,,,, ptfos:2832,thesis,"Oksidacija katehola lakazom iz Trametes versicolor u šaržnom reaktoru i mikroreaktoru","Raguž, Željka",,,,,,,, ptfos:2812,thesis,"Utjecaj dodatka koncentrata proteina riže na kvalitetu kruha bez glutena","Mendeš, Marija",,,,,,,, ptfos:2809,thesis,"Utjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na kvalitetu kruha bez glutena","Mrak, Anamaria",,,,,,,, ptfos:2789,thesis,"Utjecaj dodatka različitih hidrokoloida na kvalitetu krekera bez glutena","Cvetko, Dijana",,,,,,,, ptfos:2813,dissertation,"Razvoj procesa biološke obrade bučine pogače u proizvodnji bioprodukata – koncept biorafinerije","Šibalić, Darijo",,,,,,,, ptfos:2753,thesis,"Optimiranje proizvodnje krekera bez glutena na bazi rižinog i kukuruznog brašna","Božić, Barbara",,,,,,,, ptfos:2754,thesis,"Optimiranje proizvodnje čajnog peciva bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba","Begić, Matea",,,,,,,, ptfos:2744,thesis,"Profil polifenolnih spojeva tijekom proizvodnje lignolitičkih enzima uzgojem Trametes versicolor na pivskom tropu","Popijač, Ana",,,,,,,, ptfos:2749,thesis,"Proizvodnja i karakterizacija enzima ksilanaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma","Mamuzić, Davor",,,,,,,, ptfos:2747,thesis,"Utjecaj biotransformacije pivskog tropa s Trametes versicolor na ekstraktibilnost šećera","Kelemen, Kristina",,,,,,,, ptfos:2743,thesis,"Utjecaj dodatka brašna uljne pogače badema na kvalitetu čajnog peciva bez glutena","Presečan, Kristina",,,,,,,, ptfos:2742,thesis,"Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu čajnog peciva bez glutena","Mandić, Valentina",,,,,,,, ptfos:2739,thesis,"Utjecaj dodatka proteina bjelanjka jajeta na kvalitetu kruha bez glutena","Vrebac, Anđela",,,,,,,, ptfos:2767,thesis,"Utjecaj parametara miješanja pojne smjese na svojstva mikrokapsula ekstrakta tropa grožđa dobivenih u procesu sušenja raspršivanjem","Puš, Matej",,,,,,,, ptfos:2766,thesis,"Utjecaj ultrazvučne homogenizacije na uspješnost mikroinkapsulacije ekstrakta tropa grožđa s proteinima kozje sirutke","Nedić, Radenko",,,,,,,, ptfos:2643,thesis,"Kinetika otpuštanja fenolnih spojeva iz liofilizacijom inkapsuliranih ekstrakata tropa grožđa sorte cabernet sauvignon","Nemet, Anja",,,,,,,, ptfos:2631,thesis,"Proizvodnja hidrolitičkih enzima tijekom uzgoja Trametes versicolor na pivskom tropu","Srdoč, Antun",,,,,,,, ptfos:2615,thesis,"Proizvodnja i karakterizacija enzima ß-glukozidaza uzgojem Thermomyces lanuginosus na pljevici ječma","Kolarić, Marko",,,,,,,, ptfos:2600,thesis,"Usporedba parametara kvalitete čajnog peciva bez glutena s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Franc pečenog pri različitim temperaturama","Jurić, Nataša",,,,,,,, ptfos:2570,thesis,"Utjecaj dodatka brašna uljne pogače industrijske konoplje na kvalitetu kruha bez glutena","Vojnić, Snježana",,,,,,,, ptfos:2498,thesis,"Optimiranje procesa proizvodnje lipaze uzgojem Thermomyces lanuginosus na pogači buče","Buljan, Klara",,,,,,,, ptfos:2474,thesis,"Sušenje raspršivanjem - proizvodnja inkapsuliranih nanočestica","Pavičić, Ana",,,,,,,, ptfos:2451,thesis,"Gubici topline te promjena mase i boje dva tipa čajnog peciva tijekom procesa industrijskog pečenja","Lulić, Iva",,,,,,,, ptfos:2448,thesis,"Optimiranje proizvodnje kruha bez glutena na bazi rižinog brašna i kukuruznog škroba","Kraljik, Helena",,,,,,,, ptfos:2633,dissertation,"Razvoj procesa biološke obrade i frakcioniranja tropa grožđa u svrhu proizvodnje fenolnih spojeva","Šelo, Gordana",,,,,,,, ptfos:2383,thesis,"Utjecaj različitih omotača na učinkovitost enkapsulacije ukupnih fenolnih spojeva iz ekstrakta tropa grožđa sorte cabernet sauvignon","Jurić, Tanja",,,,,,,, ptfos:2216,thesis,"Biološka obrada pljevice ječma s gljivom Trametes gibbosa s ciljem povećanja ekstraktibilnosti biološki aktivnih tvari","Smogar, Natalija",,,,,,,, ptfos:2178,thesis,"Utjecaj biološke obrade pomoću Phanerochaete chrysosporium na udio fenolnih spojeva u tropu grožđa","Katalinić, Toni",,,,,,,, ptfos:2150,thesis,"Prijenos topline i tvari tijekom sušenja raspršivanjem","Pitinac, Ana",,,,,,,, ptfos:2033,thesis,"Biotransformacija pljevice ječma uz primjenu gljive Ceriporiopsis subvermispora","Potočar, Anita",,,,,,,, ptfos:1911,thesis,"Utjecaj dodatka različitih induktora na aktivnost lakaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na pljevici ječma","Potočnik, Martin",,,,,,,, ptfos:1859,thesis,"Optimiranje ultrazvučne ekstrakcije fenolnih kiselina iz pljevice ječma metodom odzivnih površina","Oršolić, Ivan",,,,,,,, ptfos:1844,thesis,"Reološka svojstva tijesta pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon","Rašić, Anđela",,,,,,,, ptfos:1830,thesis,"Oksidacija galne kiseline katalizirana lakazom u različitim reaktorskim sustavima","Šimunović, Roberto",,,,,,,, ptfos:1832,thesis,"Utjecaj biološke obrade pljevice ječma pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih kiselina","Lukačić, Teo",,,,,,,, ptfos:1823,thesis,"Enzimski katalizirana sinteza biodizela iz otpadnog ulja","Baotić, Ivana",,,,,,,, ptfos:1813,thesis,"Praćenje promjene dimenzija i boje čajnog peciva s dodatkom pljevice pira računalnom analizom slike","Vukas, Tomislav",,,,,,,, ptfos:1812,thesis,"Utjecaj dodatka pljevice pira na kvalitativna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna","Sršić, Matea",,,,,,,, ptfos:1613,thesis,"Matematičko modeliranje kinetike promjene boje čajnog peciva s dodatkom tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon","Balen, Tena",,,,,,,, ptfos:1402,thesis,"Biovalorizacija konopljine pogače nakon obrade s Trametes versicolor i Humicula grisea","Alilović, Kristina",,,,,,,, ptfos:1399,thesis,"Optimiranje procesa ultrazvučne ekstrakcije karnozinske kiseline iz ružmarina metodom odzivnih površina","Stanić, Katarina",,,,,,,, ptfos:1393,thesis,"Utjecaj dodatka tropa grožđa sorte Cabernet Sauvignon na fizikalna i bioaktivna svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna","Crnogaj, Anja",,,,,,,, ptfos:1372,thesis,"Svojstva čajnog peciva od pšeničnog brašna s dodatkom tropa sorte grožđa Cabernet Sauvignon","Buković, Katarina",,,,,,,, ptfos:1532,book,"Flour - Bread : Proceedings of the 9th International Congress Flour - Bread '17 [and] 11th Croatian Congress of Cereal Technologists","Anguy, Yannick; ..., ; Banjac, Maja; ...Bituh, Martina; Bucić-Kojić, Ana; Colić Barić, Irena; Čabarkapa, Ivana; ..., ; Dugandžić, Sanja; Dukić, Branimir; Dukić, Stojanka; ..., ; Hanžić, Ivona; ..., ; Jager, Nina; ..., ; Knežević, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Komes, Draženka; ..., ; Lalić, Alojzije; Lenart, Lidija; Majić, Goranka; ..., ; Mandić, Anamarija; Matanić, Josipa; ..., ; Oguić, Ana; Palfi, Marina; Panjkota Krbavčić, Ines; ..., ; Planinić, Mirela; Podravac, Dijana; ..., ; Rumbak, Ivana; Rumora Samarin, Ivana; Šatalić, Zvonimir; Šelo, Gordana; Šimić, Gordana; Šušak, Ana; ..., ; Tišma, Marina; ..., ",,,,,,,, ptfos:1537,"conference paper","Production and quality analysis of malt produced from hulless barley","Tišma, Marina; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Planinić, Mirela; Šelo, Gordana; Bucić-Kojić, Ana",,,,,,,, ptfos:1224,thesis,"Proizvodnja lakaze i mangan-peroksidaze tijekom uzgoja Trametes versicolor na kukuruznoj silaži i bioreaktoru s pliticama","Jurić, Dino",,,,,,,, ptfos:1205,thesis,"Automatizacija modela rashladnog tornja","Dvorski, Bruno",,,,,,,, ptfos:1355,thesis,"Faktori koji utječu na prijenos tvari u procesu kruto-tekuće ekstrakcije polifenola iz tropa grožđa","Tutić, Ana",,,,,,,, ptfos:1148,thesis,"Određivanje koncentracije šećera tijekom biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor","Jovanovac, Marko",,,,,,,, ptfos:1149,thesis,"Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz pšenice metodom odzivnih površina","Karakaš, Martina",,,,,,,, ptfos:1042,thesis,"Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost šećera iz kukuruzne silaže","Šibalić, Darijo",,,,,,,, ptfos:1056,thesis,"Proizvodnja bioplina iz pivskog tropa","Vincetić, Anamarija",,,,,,,, ptfos:1230,thesis,"Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode","Čakalović, Lorena",,,,,,,, ptfos:1157,thesis,"Izrada modela rashladnog tornja u svrhu uštede rashladne vode","Čakalović, Lorena",,,,,,,, ptfos:987,thesis,"Utjecaj biološke obrade kukuruzovine s Trametes versicolor na sadržaj ukupnih i pojedinačnih sirovih vlakana","Sluganović, Ana",,,,,,,, ptfos:942,thesis,"Utjecaj transmembranskog tlaka na kakvoću vode obrađene nanofiltracijom","Rukavina, Matej",,,,,,,, ptfos:807,thesis,"Uklanjanje arsena iz vode aktivnim ugljenom pripravljenim od ljusaka lješnjaka","Ladan, Ivona",,,,,,,, ptfos:150,thesis,"Utjecaj biološke obrade kukuruzne silaže pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva","Kajić, Dragana",,,,,,,, ptfos:152,thesis,"Utjecaj dodatka kukuruzovine na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor","Kolaković, Anita",,,,,,,, ptfos:175,thesis,"Anaerobna kodigestija stajske gnojnice i kukuruzne silaže u pilot postrojenju","Stojić, Marija",,,,,,,, ptfos:179,thesis,"Kinetička karakterizacija lipaze iz Thermomyces lanuginosus i njezina upotreba u proizvodnji biodizela iz suncokretovog ulja","Ćurić, Ana",,,,,,,, ptfos:169,thesis,"Optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz ječma metodom odzivnih površina","Jakšetić, Antonija",,,,,,,, ptfos:168,thesis,"Utjecaj vrste membranske filtracije vode na potencijal nastanka trihalogenmetana","Ratkajec, Dalia",,,,,,,, ptfos:808,thesis,"Kinetička karakterizacija oksidaza aminokiselina iz različitih izvora i njihova primjena u oksidaciji L-metionina","Žeravica, Sanja",,,,,,,, ptfos:318,thesis,"Uklanjanje nitrata iz vode adsorpcijom","Milinković, Dragana",,,,,,,, ptfos:2791,thesis,"Utjecaj temperature i vremena sušenja na udio ekstrahiranih fenolnih tvari iz tropa grožđa","Greganić, Katarina",,,,,,,, ptfos:140,thesis,"Utjecaj dodatka sirka na aktivnost lakaze tijekom submerznog uzgoja Trametes versicolor","Šelo, Gordana",,,,,,,, ptfos:129,thesis,"Kakvoća podzemnih voda vodocrpilišta Koprivničko-križevačke županije","Bartolec, Vida",,,,,,,, ptfos:124,thesis,"Željezne bakterije u vodoopskrbnom sustavu grada Osijeka","Bellian, Uranela",,,,,,,, ptfos:107,thesis,"Mjerenje i regulacija razine pomoću mikroupravljača i ultrazvučnog mjernog pretvornika","Jelinić, Ana",,,,,,,, ptfos:108,thesis,"Utjecaj biološke obrade tropa grožđa pomoću Trametes versicolor na ekstrakciju fenolnih spojeva","Kuzmanović, Melita",,,,,,,, ptfos:109,thesis,"Utjecaj temperature zraka na kinetiku sušenja šampinjona u fluidiziranom sloju","Mesarov, Danijela",,,,,,,, ptfos:104,thesis,"Istraživanje primjene gljiva bijelog truljenja za razgradnju lignina i celuloze u piljevinama hrasta kitnjaka, bukve i cera","Nađ, Helena",,,,,,,, ptfos:101,thesis,"Utjecaj pH na ekstraktibilnost proteina i peptida iz brašna ječma","Kučko, Lucija",,,,,,,, ptfos:97,thesis,"Usporedba dva sustava za uzgoj gljive bijelog truljenja Trametes versicolor na čvrstim nosačima","Kovač, Ivan",,,,,,,, ptfos:96,thesis,"Projektiranje bioreaktora za uzgoj mikroorganizama na polučvrstim i čvrstim supstratima","Ćurković, Ivana",,,,,,,, ptfos:92,thesis,"Racionalizacija potrošnje rashladne vode u Univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV","Miljić, Goran",,,,,,,, ptfos:89,thesis,"Biorazgradnja otpada porijeklom iz prehrambene i šumarske industrije u uvjetima fermentacije na čvrstim nosačima","Čubel, Ivan",,,,,,,, ptfos:87,thesis,"Određivanje kemijskog sastava repinih rezanaca tijekom fermentacije s gljivom bijelog truljenja Phanerochaete chrysosporium","Grgić, Jelena",,,,,,,, ptfos:689,thesis,"Određivanje kemijskog sastava repinih rezanaca tijekom fermentacije s plijesni Aspergillus niger","Jozić, Ivana",,,,,,,, ptfos:232,thesis,"Prijenos u dvofaznim vodenim sustavima","Katalinić, Zvonimir",,,,,,,, ptfos:712,thesis,"Utjecaj brzine miješanja na učinkovitost koagulacije i flokulacije","Mikić, Gorana",,,,,,,, ptfos:686,thesis,"Regeneracija koenzima NAD+ u različitim mikrokanalima upotrebom slobodnog i imobiliziranog biokatalizatora","Stuparić, Maria",,,,,,,, ptfos:732,thesis,"Metode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu","Jocić, Vlatka",,,,,,,, ptfos:958,thesis,"Kakvoća pojedinih sorti pšenica s područja Međimurske županije","Sabol, Nataša",,,,,,,, ptfos:363,thesis,"Uklanjanje organskih tvari iz podzemnih voda koagulacijom i flokulacijom","Žigić, Martina",,,,,,,, ptfos:735,thesis,"Obezbojenje različitih bojila pomoću Aspergillus ochraceus i Trichoderma harsianum","Komar, Marija",,,,,,,, ptfos:736,thesis,"Istraživanje utjecaja različitih kumarina na inhibiciju lakaze","Škarica, Marija",,,,,,,, ptfos:726,thesis,"Utjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima","Vuković, Jelena",,,,,,,, ptfos:725,thesis,"Utjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke","Prce, Matea",,,,,,,, ptfos:747,thesis,"Utjecaj pH-vrijednosti podzemne vode na učinak koagulanata u procesu obradbe vode za piće","Ivanković, Ina",,,,,,,, ptfos:384,thesis,"Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari","Thes, Ivana",,,,,,,, ptfos:755,thesis,"Permeabilizacija stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću Tritona X-100 i Tweena 80","Fegeš, Mateja",,,,,,,, ptfos:754,thesis,"Permeabilizacija stanične stjenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću različitih organskih otapala","Varga, Lana",,,,,,,, ptfos:450,thesis,"Praćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine","Pritišanac, Barbara",,,,,,,, ptfos:758,thesis,"Primjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae","Matanović, Marija",,,,,,,, ptfos:795,thesis,"Optimiranje procesa ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2","Pavić, Nikolina",,,,,,,, ptfos:517,thesis,"Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od maline","Mikičić, Fabijan",,,,,,,, ptfos:486,thesis,"Optimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina","Đalić, Sanela",,,,,,,, ptfos:487,thesis,"Utjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae)","Juras, Sanela",,,,,,,, ptfos:489,thesis,"Utjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari","Šutak, Josipa",,,,,,,, ptfos:490,thesis,"Vrste korozijskih oštećenja konstrukcijskih materijala i koeficijent korozivnosti vode osječkog vodocrpilišta","Kertez, Viktor",,,,,,,, ptfos:492,thesis,"Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od jagoda","Jakiša, Anita",,,,,,,, ptfos:502,thesis,"Matematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje","Kresoja, Dejan",,,,,,,, ptfos:853,thesis,"Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha","Tosenberger, Mihaela",,,,,,,, ptfos:777,thesis,"Utjecaj predobrade micelija plijesni Aspergillus flavus na učinkovitost ultrazvučne homogenizacije","Kovač, Tihomir",,,,,,,, ptfos:520,thesis,"Kinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava","Hadžić, Dragana",,,,,,,, ptfos:832,thesis,"Utjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda","Bešlić (udano Gorički), Zrinka",,,,,,,, ptfos:608,thesis,"Utjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja glinene pločice","Tokić, Marko",,,,,,,, ptfos:611,thesis,"Modeliranje i optimiranje procesa kruto-tekuće ekstrakcije ukupnih polifenola iz konvencionalno uzgojenog zrna soje","Ćosić, Anita",,,,,,,, ptfos:629,thesis,"Kinetika konvekcijskog sušenja i rehidratacije smrznute ""oblačinske"" višnje","Kirić, Leonard",,,,,,,, ptfos:912,dissertation,"Modeliranje procesa i određivanje efektivnog koeficijenta difuzivnosti vlage tijekom sušenja mrkve i krumpira","Planinić, Mirela",,,,,,,,