pid,type,title,authors,mentors,source_title,published_date,url,doi,isbn,issn,eissn zvu:7814,thesis,"Funkcionalna hrana: utjecaj probiotika, prebiotika i sinbiotika u mliječnim proizvodima na crijevni mikrobiom","Tomkić, Veronika",,,,,,,, zvu:7800,thesis,"Prisutnost alergena histamina u proizvodima od plave ribe iz maloprodaje","Pongrac, Paula",,,,,,,, zvu:7845,thesis,"Utvrđivanje kvalitete i zdravstvene ispravnosti dječjih kašica obzirom na sadržaj nitrata","Dragozet, Mia",,,,,,,, zvu:7706,thesis,"Analiza mineralnog sastava i najvažnijih parametara kvalitete meda iz Slavonije i Hrvatskog Primorja","Božanić, Dorotea",,,,,,,, zvu:7716,thesis,"Novi pristupi u prevenciji i terapiji celijakije","Jaković, Klara",,,,,,,, zvu:7715,thesis,"Novi pristupi u prevenciji i terapiji celijakije","Jaković, Klara",,,,,,,, zvu:7430,thesis,"Probiotički mliječni proizvodi","Gnječ, Tina",,,,,,,, zvu:7457,thesis,"Proizvodnja šljivovice","Čačić, Ivan",,,,,,,, zvu:7345,thesis,"Određivanje prisutnosti patulina u voćnim sokovima","Haramustek, Karla",,,,,,,, zvu:7272,thesis,"Prisutnost akrilamida u hrani s prijedlogom preporuka za njegovo smanjenje","Ilinić, Sara",,,,,,,, zvu:7271,thesis,"Utjecaj promjene temperature na količinu beta-karotena i nitrata u mrkvi","Lukačin, Margareta",,,,,,,, zvu:7273,thesis,"Utjecaj temperature skladištenja na nastanak 5-hidroksimetilfurfurala u monoflornom i poliflornom medu","Rukavina, Katarina",,,,,,,, zvu:6861,thesis,"Određivanje policikličkih aromatskih ugljikovodika u biljnim čajevima","Batur, Isabella",,,,,,,, zvu:6766,thesis,"Potencijalna primjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u konzerviranju hrane","Mihaljević, Katrin Minea",,,,,,,, zvu:6758,thesis,"Prednosti i mane separacijskih tehnika određivanja vitamina topivih u masti","Bekavac, Luka",,,,,,,, zvu:6733,thesis,"CELIJAKIJA I PREHRANA - NOVE SPOZNAJE","Pancirov, Lucija",,,,,,,, zvu:6584,thesis,"PROVJERA BEZGLUTENSKE HRANE NA PRISUTNOST GLUTENA","Kaurinović, Matija",,,,,,,, zvu:6516,thesis,"Aflatoksin M1 - mogući kontaminant mlijeka i mliječnih proizvoda","Svilić, Lorena",,,,,,,, zvu:6348,thesis,"HACCP sustav - uspostava, provedba i nadzor","Miletić, Danijela",,,,,,,, zvu:6350,thesis,"HACCP sustav - uspostava, provedba i nadzor","Miletić, Danijela",,,,,,,, zvu:6273,thesis,"Važnost i prednosti mediteranske prehrane u prevenciji bolesti","Matijašić, Paola",,,,,,,, zvu:6215,thesis,"Vitamin D i COVID-19- nova saznanja u prevenciji i liječenju","Rumenčić, Marija",,,,,,,, zvu:6185,thesis,"Prehrambeni aditivi iz prirodnih izvora","Vlašić, Paulo",,,,,,,, zvu:6119,thesis,"Određivanje parametara kvalite maslaca odabranim analitičkim metodama","Cvetko, Ivan",,,,,,,, zvu:5789,thesis,"Aditivi u prehrambenim proizvodima","Martek, Josip",,,,,,,, zvu:5236,thesis,"Aflatoksini kao kontaminanti žitarica","Pavlović, Sara Marija",,,,,,,, zvu:5760,thesis,"Korištenje antioksidansa u proizvodnji masti i ulja","Hršak, Ana",,,,,,,, zvu:5774,thesis,"Nova saznanja o ulozi folne kiseline u liječenju respiratornih bolesti uzrokovanih virusom COVID-19","Grgić, Iva",,,,,,,, zvu:5495,thesis,"ULOGA PREHRANE U IZVEDBI KOD RAZLIČITIH SPORTOVA","Cestarić, Antonio",,,,,,,, zvu:5505,thesis,"ULOGA PREHRANE U IZVEDBI KOD RAZLIČITIH SPORTOVA","Cestarić, Antonio",,,,,,,, zvu:5185,thesis,"Fuzarijski mikotoksini kao kontaminati žitarica","Jakuš, Lucija",,,,,,,, zvu:5801,thesis,"Eterično ulje od smilja i kozmetički proizvodi","Banožić, Anita",,,,,,,, zvu:5826,thesis,"Praćenje utjecaja temperature na nutritivni sastav dječje hrane","Štuljan, Monika",,,,,,,, zvu:5580,thesis,"Prisutnost ohratoksina A u sušenom voću","Antunović, Marija",,,,,,,, zvu:5305,thesis,"Utjecaj umjetnih gnojiva na količine nitrata u zelenom lisnatom povrću","Hokman, Magdalena",,,,,,,, zvu:5353,thesis,"Nova saznanja o prednostima i manama ketogene dijete","Merkaš, Margareta",,,,,,,, zvu:5535,thesis,"Policiklički aromatski ugljikovodici u dimljenim mesnim proizvodima","Šota, Stjepan",,,,,,,, zvu:4977,thesis,"Određivanje ohratoksina u kavi i začinima","Tkalec, Daša",,,,,,,, zvu:4820,thesis,"Alergeni u kozmetici sa prirodnim sastojcima","Beljo, Josipa",,,,,,,, zvu:4016,thesis,"Nitriti i nitrati u mlijeku i mliječnim proizvodima","Sinjaković, Domagoj",,,,,,,, zvu:4279,thesis,"Korištenje spektrofotometrijske metode za određivanje formaldehida u proizvodima od tekstila","Mioč, Andrea",,,,,,,, zvu:4334,thesis,"Korištenje umjetnih sladila u proizvodnji osvježavajućih bezalkoholnih pića","Mihaljević, Mateja",,,,,,,, zvu:4495,thesis,"PREHRAMBENI PROIZVODI BEZ LAKTOZE: ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA I ANALITIČKA PROVJERA HPLC TEHNIKOM","Stipić, Matea",,,,,,,, zvu:4371,thesis,"Utjecaj genetski modificirane hrane na ekonomiju i zdravlje","Piskač, Tin",,,,,,,, zvu:4320,thesis,"Važnost kontrole kofeina u bezalkoholnim pićima","Ilinić, Sara",,,,,,,, zvu:4305,thesis,"Kontrola deklariranih i stvarnih sastojaka predmeta koji dolaze u kontakt s kožom","Čvorišćec, Tea",,,,,,,, zvu:3936,thesis,"Utvrđivanje kvalitete maslinovog ulja srednje Dalmacije","Bubenik, Ivan",,,,,,,, zvu:5728,thesis,"Utvrđivanje prisutnosti lizozima u prehrambenim proizvodimia ELISA tehnikom","Novak, Luka",,,,,,,, zvu:3776,thesis,"Važnost praćenja konzervansa u kozmetičkim proizvodima","Beljan, Marina",,,,,,,, zvu:3777,thesis,"Analiza sadržaja soli u kruhu i pecivu nakon primjene novog nacionalnog Pravilnika o žitaricama i proizvodima od žitarica","Vujnović, Filip",,,,,,,, zvu:3754,thesis,"Procjene sigurnosti izabranih zahtjeva za stavljanje nove hrane na tržište EU","Mlačak, Aurelija",,,,,,,, zvu:3718,thesis,"Nitrati u podzemnoj vodi","Kereša, Valentina",,,,,,,, zvu:3368,thesis,"Da li je prehrana bitan čimbenik u postizanju vrhunskih rezultata u sportu","Žnidarec, Bruno",,,,,,,, zvu:3367,thesis,"Planiranje prehrane u dječjim vrtićima kod mladih grada Zagreba prateći nove trendove i znanja o prehrani","Bićanić, Ivan",,,,,,,, zvu:3499,thesis,"Praćenje količine pesticida u žitaricama i proizvodima od žitarica","Fintić, Klaudia",,,,,,,, zvu:3388,thesis,"Utjecaj ftalata na zdravlje","Tarnai, Ivana",,,,,,,, zvu:3513,thesis,"Gluten kao alergen u hrani","Baričević, Marta",,,,,,,, zvu:3474,thesis,"Prisutnost ftalata u predmetima opće uporabe","Berišić, Matea",,,,,,,, zvu:3476,thesis,"Procesirana hrana - prehrambene poveznice sa bolestima","Gojmerac, Adriana",,,,,,,, zvu:3430,thesis,"Utvrđivanje kvalitete maslinovog ulja","Bešević, Tihana",,,,,,,, zvu:3614,thesis,"Prehrambene smjernice kod kardiovaskularnih oboljenja","Novosel, Martina",,,,,,,, zvu:3615,thesis,"Suvremena prehrana u vrtićima grada Zagreba","Suda, Lorena",,,,,,,, zvu:3603,thesis,"Analiza sulfita tekućinskom kromatografijom (HPLC) u različitim kategorijama hrane","Rakipović, Sena",,,,,,,, zvu:3225,thesis,"Analiza odabranih alergena u hrani iz maloprodaje","Marušić, Vanesa",,,,,,,, zvu:3238,thesis,"Nitrati kao kontaminanti zelenog povrća","Jerčić, Marin",,,,,,,, zvu:3235,thesis,"Praćenje prisutnosti alergena u prehrambenim proizvodima","Krčelić, Iva",,,,,,,, zvu:3234,thesis,"Praćenje prisutnosti konzervansa u osvježavajućim bezalkoholnim pićima","Hršak, Ana",,,,,,,, zvu:3249,thesis,"Namjerna i nenamjerna prisutnost glutena u hrani","Bezić, Maja",,,,,,,, zvu:3250,thesis,"Poveznice prekomjernog uživanja soli i bolesti","Kletečki, Lea",,,,,,,, zvu:3062,thesis,"Ispitivanje zdravstvene ispravnosti kozmetičkih proizvoda kroz prisutnost parabena i ftalata","Piljić, Ivona",,,,,,,, zvu:3192,thesis,"Određivanje ohratoksina A u bijelom i crnom vinu","Melnjak, Matija",,,,,,,, zvu:2952,thesis,"Analiza prisutnosti konzervansa u vinu domaćih i stranih proizvođača","Šimac, Antonio",,,,,,,, zvu:2942,thesis,"Analiza tragova soje i vinobrana (SO2) u čevapima i pljeskavicama","Puškar, Marina",,,,,,,, zvu:2900,thesis,"Oblici nepodnošenja glutena","Perica, Matea",,,,,,,, zvu:2936,thesis,"Žitarice i mlinski proizvodi kao dobar izvor magnezija u prehrani","Jajetić, Andrea",,,,,,,, zvu:2848,thesis,"Prisustvo akrilamida u vodama","Kirinčić, Filip",,,,,,,, zvu:2540,thesis,"Prehrana u prevenciji debljine","Čujić, Robert",,,,,,,, zvu:2539,thesis,"Suvremena prehrana sportaša bez dodataka prehrani - da ili ne?","Malogorski, Maja",,,,,,,, zvu:2599,thesis,"Utjecaj prehrane kod mladih grada Zagreba na sastav tjelesne mase","Vlašić, Paulo",,,,,,,, zvu:2394,thesis,"Histamin i pregled histaminskih trovanja hranom u zemljama EU","Vucelić, Nina",,,,,,,, zvu:2399,thesis,"Probiotici i prebiotici","Špoljarić, Mihaela",,,,,,,, zvu:2400,thesis,"Važnost i uloga parabena u kozmetici i njihov negativan utjecaj na zdravlje","Ruškan, Ines",,,,,,,, zvu:2398,thesis,"Vitamin D, koja je zapravo optimalna dnevna doza?","Svržnjak, Tijana",,,,,,,, zvu:2458,thesis,"Alergeni iz hrane kao mogući javnozdravstveni problem","Klanac, Ivona",,,,,,,, zvu:2420,thesis,"Sigurnost prirodne kozmetike","Majcenović, Ivana",,,,,,,, zvu:2440,thesis,"Vitamin D i bolesti","Kolarek, Ema",,,,,,,, zvu:2439,thesis,"Veganska i vegetarijanska prehrana - prednosti i mane","Begović, Ena Karolina",,,,,,,, zvu:2297,thesis,"Istraživanje prisutnosti ftalata u dječjim igračkama","Rekić, Dunja",,,,,,,, zvu:1459,thesis,"Policiklički aromatski ugljikovodici u čaju","Horvat, Ivana",,,,,,,, zvu:1683,thesis,"Novi prehrambeni trendovi u regulaciji tjelesne težine","Baričević, Marta",,,,,,,, zvu:1544,thesis,"Istraživanje različitosti kvalitete proizvoda iz domaćih i stranih trgovačkih lanaca","Ćapeta, Nikolina",,,,,,,, zvu:1547,thesis,"Mikrobiološka analiza bunarske vode iz okolice Lučkog","Carin, Ana",,,,,,,, zvu:1497,thesis,"Označavanje hrane i dodataka prehrani","Matulj, Nikolina",,,,,,,, zvu:1496,thesis,"Prehrambene i životne navike u očuvanju zdravlja ljudi sa intolerancijama na hranu (gluten, laktoza) / celijakijom","Vidović, Lana",,,,,,,, zvu:927,thesis,"Prisutnost farmakološki aktivnih tvari u kozmetičkim proizvodima","Tupek, Dario",,,,,,,, zvu:865,thesis,"Prisutnost policikličkih aromatskih ugljikovodika u domaćim mesnim proizvodima","Hrdan, Antonio",,,,,,,, pbf:2867,dissertation,"In vitro i in vivo modeli vezanja patulina i citrinina bioprotektivnim kulturama","Bevardi, Martina",,,,,,,,