Title (croatian) | Higijena i sanitacija |
Author | Helena Marčetić |
Other responsibility | Tihomir Moslavac (Reviewer) |
Other responsibility | Jurislav Babić (Reviewer) |
Author's institution | Polytehnic in Pozega |
Scientific / art field, discipline and subdiscipline | BIOTECHNICAL SCIENCES Food Technology |
Abstract (croatian) | Osnovni je razlog provođenja sanitacije u prehrambenoj industriji sprečavanje pojave epidemija bolesti izazvanih hranom. Samo u jednoj smjeni jednog pogona prehrambene industrije može se proizvesti na tone određenog proizvoda, a samo jedan higijenski problem može izazvati oboljenje, pa čak i smrt velikog broja ljudi. Pravilnim održavanjem higijene pogona ostvaruju se značajne uštede jer se smanjuju troškovi održavanja, osiguranja i utroška energije. Isto tako, održavanjem higijene pogona prehrambene industrije i provođenjem sanitacijskih mjera udovoljava se zakonskim propisima. |
Keywords (croatian) | |
Language | croatian |
Publication type | Authored book-Professional book-Other textbooks/manuals |
Publication status | Published |
Peer review | Peer review - domestic |
Publication version | Published version |
Edition | 2019 |
Pages | 108 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:112:973619 |
Online first | 2019 |
Type of resource | Text |
Publisher | Veleučilište u Požegi |
Publishing place | Požega |
Access conditions | Institutional access |
Created on | 2020-02-12 11:46:51 |