Prvi repozitorij iz Dabra u katalogu podatkovnih repozitorija re3data

Centar za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković u sklopu aktivnosti uspostave podrške upravljanja istraživačkim podacima aktivirao je podatkovni repozitorij na Dabru te u njega migrirao postojeće skupove podataka s EPrints platforme. Budući da je Dabar usklađen s DataCite metapodatkovnom shemom, FULIR Data je uspješno registriran i u katalogu podatkovnih repozitorija re3data. re3data je globalni katalog koji promovira dijeljenje te povećanje dostupnosti i vidljivosti istraživačkih podataka. Koristan je jer pomaže istraživačima u pronalaženju repozitorija za pohranu podataka i pronalaženje istraživačkih podataka koje su drugi istraživači podijelili.

S obzirom da je OAI-PMH sučelje repozitorija u Dabru usklađeno s OpenAIRE smjernicama za podatkovne repozitorije, u narednom periodu će FULIR Data biti registrian kao podatkovni repozitorij i u OpenAIRE platformi.

Podsjećamo da svi repozitoriji u Dabru imaju dostupnu mogućnost pohrane skupa podataka o kojoj više možete saznati u objavljenim video uputama za objavu skupova podataka.