Kako postaviti sliku u tekst ili vijest na repozitoriju?

Sliku je moguće postaviti u tekst ili vijest na repozitoriju na dva načina, ovisno o tome gdje želite da se slika u tekstu ili vijesti prikazuje.

Primjer vijesti:

Ako želite postaviti sliku da bude prikazana kao malena sličica na primjeru u gornjem desnom uglu, prilikom unosa vijesti pronađite opciju Image ispod prozora u kojem unosite vijest.

Odaberite opciju Browse te na svom računalu odaberite sliku koju želite postaviti u vijest.

Ukoliko želite postaviti slike kao što su to u primjeru dvije veće slike u dnu vijesti, slijedite sljedeće korake:

Nakon pozicioniranja na željeno mjesto unutar okvira za unošenje teksta potrebno je kliknuti na ikonu Image.

Otvara se prozor Image Properties u kojem postoje dvije opcije. Prva opcija je unošenje adrese slike koja se nalazi na internetu ili internom serveru u polje URL te odabrati OK. Slika će se prikazati u sadržaju.

Ukoliko je slika spremljena na računalu potrebno je odabrati Browse Server te slijediti daljnje korake.

Da bi se slika s računala mogla postaviti u sadržaj, najprije ju je potrebno pohraniti na server. Nakon odabira Browse server podiže se pop-up prozor u kojemu se može pohranjivati, brisati i uređivati slike na serveru. Za pohranjivanje slike potrebno je odabrati opciju Upload (gornji lijevi kut). U prozorčiću koju se otvori, odabrati Browse gumb i pronaći sliku na računalu. Odabrati opciju Pohrani te se slika sada nalazi na serveru i bit će navedena u desnom, File name odjeljku.

Kada je slika postavljena na serveru potrebno ju je označiti te odabrati Insert file. Slika će se prikazati u sadržaju.