Kako postaviti poveznicu u gornji izbornik?

Nakon prijave sa svojim AAI@EduHr korisničkim računom, potrebno je pozicionirati kursor miša na izbornik na vrhu stranice.

U gornjem desnom kutu izbornika pojavljuje se oznaka postavki. Odabirom navedene oznake postavki pojavljuje se padajući izbornik.

Na padajućem izborniku odabrati List links nakon čega se otvara sučelje za uređivanje poveznica u izborniku.

Za dodavanje nove poveznice u izbornik potrebno je odabrati Add link i popuniti obavezna polja označena zvjezdicom (*):

Polje Menu link title označava naziv poveznice koji će biti ispisan na sučelju, a polje Path označava putanju do željene stranice. Ukoliko se radi o lokalnoj stranici, putanja se unosi u obliku /putanja. Npr. za pristup stranici Kontakti upisuje se putanja /kontakti.

Za vanjske stranice potrebno je unijeti punu internetsku adresu, npr. http://dabar.srce.hr. U polju Jezik potrebno je označiti jezičnu inačicu stranice na kojoj želimo da se poveznica prikaže (Croatian za hrvatsku inačicu stranice, English za englesku inačicu stranice). Kada se popune tražena polja potrebno je odabrati Spremi.

Novokreirana stavka može se odvući na željeno mjesto u izborniku. Ovdje je prikazana nova poveznica Dabar koja će se u izborniku prikazivati kao podstavka poveznice Početna. Obje poveznice vidljive su samo na hrvatskoj inačici stranice.

Nakon odabira Save configuration na dnu stranice, novokreirana poveznica u izborniku izgleda ovako: