Naslov (hrvatski) | Ratarstvo - praktikum |
Autor | Ana Pospišil |
Autor | Milan Pospišil |
Autorova ustanova | Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | BIOTEHNIČKE ZNANOSTI Poljoprivreda (agronomija) |
Sažetak (hrvatski) | U priručniku su obrađeni osnovni podatci prijeko potrebni za određivanje količine sjemena za sjetvu ratarskih i industrijskih kultura. Također, prikazane su faze rasta i razvoja, stadiji razvoja i etape organogeneze ratarskih i industrijskih kultura, čije razumijevanje je nužno radi pravilne provedbe tehnoloških mjera tijekom proizvodnje. Posebno mjesto zauzima ispitivanje kvalitete sjemena, norme kvalitete sjemena te određivanje kvalitete i norme kvalitete merkantilne robe u otkupu. Odgovarajuće mjesto dano je utvrđivanju prinosa i njegove strukture. To će pridonijeti i boljem razumijevanju tehnologije proizvodnje ratarskih i industrijskih kultura radi postizanja viših prinosa tražene kvalitete. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Znanstvena knjiga-Ostali udžbenici/priručnici |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran - domaća recenzija |
Verzija publikacije | Objavljena verzija rada (izdavačev PDF) |
Broj stranica | 135 |
ISBN | 978-953-8276-13-2 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:204:229311 |
Datum objave elektroničkog izdanja | 2020 |
URL dokumenta | http://www.agr.unizg.hr/multimedia/ebooks/ratarstvo_praktikum.pdf |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet |
Mjesto izdavanja | Zagreb |
Prava pristupa | Otvoreni pristup |
Uvjeti korištenja | |
Datum i vrijeme pohrane | 2020-04-09 09:27:33 |