Naslov (hrvatski) | Duhan |
Autor | Jasminka Butorac |
Autorova ustanova | Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | BIOTEHNIČKE ZNANOSTI Poljoprivreda (agronomija) |
Sažetak (hrvatski) | Sveučilišni udžbenik Duhan obuhvaća podrijetlo i proizvodnju duhana u svijetu i u nas, gospodarsku važnost i upotrebu, podjelu duhana na tipove, kvalitetu lista, suvremenu tehnologiju uzgoja i doradu, uz poznavanje njegove morfologije i razvojnih ciklusa, te utjecaja okolišnih (klima i tlo) i tehnoloških čimbenika (sortiment, agrotehničke mjere, zaštita). Naglasak je na duhanu tipa flue-cured (virginia) i air-cured (burley), kao jedinim tipovima duhana koji se uzgajaju u Hrvatskoj. Obrađuju i ostali tipovi air-cured (maryland, tamni duhani, cigarni duhani, perique duhani), sun-cured (orijentalni i poluorijentalni duhani) i fire-cured duhana. |
Ključne riječi (hrvatski) | |
Jezik | hrvatski |
Vrsta publikacije | Autorska knjiga-Znanstvena knjiga-Udžbenik za visokoškolsko obrazovanje |
Status objave | Objavljen |
Vrsta recenzije | Recenziran - domaća recenzija |
Verzija publikacije | Objavljena verzija rada (izdavačev PDF) |
Broj stranica | 200 |
ISBN | 978-953-7027-16-2 |
URN:NBN | urn:nbn:hr:204:277153 |
Datum objave elektroničkog izdanja | 2020 |
URL dokumenta | http://www.agr.unizg.hr/multimedia/ebooks/duhan.pdf |
Vrsta resursa | Tekst |
Izdavač | Kugler |
Mjesto izdavanja | Zagreb |
Prava pristupa | Otvoreni pristup |
Uvjeti korištenja | |
Datum i vrijeme pohrane | 2020-05-06 14:53:54 |