Sažetak | U vrijeme kad većina banaka nudi slične proizvode i usluge, konkurentsku prednost moguće je postići kvalitetnom uslugom. Upravljanje kvalitetom u bankarstvu uči da se usmjerenjem ka poboljšanjima, kroz kvalitetne proizvode, procese, kvalitetnim radom u kvalitetnom poduzeću, kvalitetom može upravljati. Pri tom trebaju biti uključeni svi zaposlenici na svim funkcijama, trebaju njegovati partnerski odnos s klijentima, biti orijentirani prema klijentu i njegovim potrebama, a rad treba biti zasnovan na dijalogu i zajedničkom doprinosu poboljšanju kvalitete. Uz punu podršku i vodstvo menadžmenta, za uspješno provođenje sustava upravljanja kvalitetom potrebno je utvrditi prikladnu politiku kvalitete i zadati mjerljive ciljeve. Pri implementaciji sustava upravljanja kvalitetom, timovi su ti koji uvode promjene i jedini koji su dorasli rješavanju složenih zadataka koji zahtijevaju znanja iz različitih područja, ili pak specijalizirana znanja iz istih ili sličnih područja. Ono što timovi koriste pri rješavanju problema je integracija znanja, stavova i iskustva članova. Kvalitetan timski rad unapređuje kvalitetu usluge i poboljšava zadovoljstvo klijenata, što pozitivno utječe na rezultate poslovanja. U svrhu izrade ovog diplomskog rada provedeno je istraživanje anketnim upitnikom s dva aspekta: zadovoljstva zaposlenika u banci, te percipirane kvalitete usluge skalom zadovoljstva korisnika. Rezultati provedenog istraživanja ukazuju da timski rad djelatnika banke pridonosi unapređenju specifičnih poslovnih procesa u banci, kao što su na primjer: pružanje usluga klijentima u poslovnici, rješavanje prigovora, obrada zahtjeva za kredit, naplata potraživanja, te upravljanje operativnim i drugim rizicima. |
Studijski program | Naziv: Poslovna ekonomija; smjerovi: Financije i bankarstvo, Poduzetništvo, Menadžment, Financije i računovodstvo, Marketing, Međunarodno poslovanje, Informatičko poslovanje Smjer: Poduzetništvo Vrsta studija: sveučilišni Stupanj studija: diplomski Akademski / stručni naziv: magistar/magistra ekonomije (mag. oec.) |