Naslov Specifičnosti društvene mreže Instagram
Naslov (engleski) Special Features of the Social Network Instagram
Autor Raffaella Rančić
Mentor Erik Ružić (mentor)
Član povjerenstva Dragan Benazić (predsjednik povjerenstva)
Član povjerenstva Erik Ružić (član povjerenstva)
Član povjerenstva Ariana Nefat (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski / stručni stupanj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković") Pula
Datum i država obrane 2019-09-20, Hrvatska
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana DRUŠTVENE ZNANOSTI Ekonomija Marketing
Sažetak Ovaj je diplomski rad napisan na temu „Specifičnosti društvene mreže Instagram“ te se sastoji od uvodnog dijela, dva poglavlja, provedenog istraživanja te dva zaključna dijela – kritičkog osvrta na temu društvenih mreža današnjice i prijedloga za poduzeće za korištenje društvene mreže Instagram.
Uvodni se dio sastoji od same svrhe i cilja rada te izvora podataka i znanstvenih metoda koje su se koristile prilikom pisanja rada. Također, u ovom se dijelu može pronaći i forma, odnosno struktura rada.
Iduća se dva poglavlja odnose na društvene mreže te, konkretnije, Instagram – od glavnih elemenata, do prednosti i nedostataka te samog značaja društvenih mreža (najviše Instagrama) za poslovanje poduzeća i mogućih svrha korištenja društvenih platformi.
Nakon toga, u četvrtom se poglavlju, može pronaći razrada istraživanja koje je provedeno putem anketnog upitnika na temu „Društvene mreže današnjice“, u kojem su ispitanici imali priliku iskazati svoje stavove o društvenim mrežama (ponajviše Instagramu) i dati informacije o svojim navikama i aktivnostima na društvenim mrežama.
Zaključna razmatranja mogu se pronaći u dva poglavlja – kritički osvrt na provedeno istraživanje te konačni zaključak u obliku prijedloga za poslovanje poduzeća za korištenje Instagrama u poslovne svrhe.
Sažetak (engleski) This graduate thesis is written on the topic "Specific features of the Social Network Instagram" and it consists of an introductory part, two chapters, a research study and two concluding parts – a critical review on the subject of Social Networks nowadays and few suggestions how to use the Social Network Instagram in the business world.
The introductory part consists of the purpose of the thesis, the source of data and the scientific methods used in writing the thesis. Also, in this section can be found both the form and the structure of the thesis.
The next two chapters relate to Social Networks and, more specifically, Instagram – from the main elements, to the advantages and disadvantages of the Social Networks (most Instagram) for business operations and possible uses of social platforms.
Subsequently, in the fourth chapter, it is possible to find a research survey conducted through a questionnaire under the name "Social Networks Nowadays", where the interviewed people had the opportunity to express their views on Social Networks (most notably Instagram) and provide information about their habits and activities on Social Networks.
Concluding considerations can be found in two chapters – a critical review of the conducted research and a definitive conclusion in the form of business suggestions for using Instagram for business purposes.
Ključne riječi
društvene mreže
Instagram
navike i aktivnosti na društvenim mrežama
prijedlozi za poslovanje poduzeća
korištenje Instagrama u poslovne svrhe
Ključne riječi (engleski)
Social Networking
Instagram
Habits and Activities on Social Networks
Corporate Business suggestions
Using Instagram for Business Purposes
Jezik hrvatski
URN:NBN urn:nbn:hr:137:420923
Studijski program Naziv: Poslovna ekonomija; smjerovi: Financijski management, Marketinško upravljanje, Management i poduzetništvo, Turizam i razvoj, Poslovna informatika Smjer: Marketinško upravljanje Vrsta studija: sveučilišni Stupanj studija: diplomski Akademski / stručni naziv: magistar/magistra ekonomije (mag.oec.)
Vrsta resursa Tekst
Način izrade datoteke Izvorno digitalna
Prava pristupa Otvoreni pristup
Uvjeti korištenja
Datum i vrijeme pohrane 2019-10-02 12:19:46