Pohranjen značajan broj radova koristeći Dabar REST API programsko sučelje

Fakultet organizacije i informatike (FOI) je koristeći Dabar REST API programsko sučelje pohranio više od 2.500 završnih radova u institucijski repozitorij u Dabru. Prvi su repozitorij koji je velik broj radova objavio na ovakav način. Tim Dabra je u komunikaciji s razvojnim timom FOI-a identificirao nekoliko točaka koje valja unaprijediti pa se shodno tome planiraju daljnji iskoraci koji će ostalima olakšati korištenje.

Sveučilišna knjižnica Rijeka je također napravila značajne iskorake u smjeru korištenja REST API sučelja. Približno 1.200 disertacija pohranjeno je putem Dabar REST API-ja u Repozitorij Sveučilišne knjižnice Rijeka te će nakon validacije i dodatnog uređivanja metapodatkovnog opisa biti objavljene.

Dabar REST API programsko sučelje je funkcionalnost Dabra koja vlasnicima repozitorija otvara mogućnost automatizirane dostave objekata. Detaljnije informacije, kome je ta funkcionalnost namijenjena, kako zatražiti pristup i kako ga koristiti možete pronaći na stranicama https://dabar.srce.hr/api.