Omogućena podrška za pohranu radova u zbornicima

U repozitorijima u Dabru omogućena je pohrana rada u zborniku, novog digitalnog objekta koji obuhvaća znanstvene, stručne i ostale radove predstavljene na konferencijama i sličnim skupovima, a koji su naknadno objavljeni u zborniku radova.

Podrška za pohranu rada u zborniku inicijalno je uključena na repozitorijima na kojima postoji opcija pohranjivanja radova u časopisu, a ostalim repozitorijima ova će opcija biti uključena na zahtjev osobe odgovorne za uspostavu i održavanje.

Specifikaciju digitalnog objekta rad u zborniku formirala je Radna skupina za opis znanstvenih i srodnih radova, kontrolirane rječnike i identifikatore, a dostupna je na stranicama Dabra. Prva dva primjera unesenih radova u zborniku moguće je vidjeti na Repozitoriju Srca.

Usporedno s razvojem rada u zborniku, u tijeku je i proces razvoja podrške za pohranjivanje i samoarhiviranje digitalnog objekta poglavlje u knjizi i umjetnički audio ocjenski rad. Puštanje u produkciju navedenih dvaju objekata očekuje se u studenom.