Podrška za pohranu znanstvenih i stručnih radova uključena na svim repozitorijima i održane radionice

Od 7. svibnja 2018. godine uključena je podrška za pohranu znanstvenih i stručnih radova na svim repozitorijima bez iznimke te će biti uključena na svim novim digitalnim repozitorijima u Dabru. Podrška uključuje mogućnost opisa i pohrane radova u časopisu, radova u zbornicima i poglavlja u knjigama, a za sve navedene digitalne objekte omogućeno je i samoarhiviranje.

Podsjetimo, podrška za digitalni objekt rad u časopisu omogućena je u veljači 2017., a podrška za radove u zbornicima i poglavlja u knjigama omogućena je u studenom 2017. U početnoj fazi pohranjivanja ovih objekata odgovorne osobe repozitorija morale su zatražiti uključivanje podrške na svojem institucijskom repozitoriju, što sada više nije potrebno.

Za potrebe educiranja urednika o načinima pohrane navedenih objekata održano je ukupno 6 radionica (u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu), a u organizaciji Sveučilišne knjižnice Rijeka, Filozofskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišne knjižnice u Splitu, Pomorskog fakulteta u Splitu te Sveučilišnog računskog centra. Radionice je posjetilo 80 urednika repozitorija u Dabru.