Nagrada EUNIS Elite Award dodijeljena Srcu za izvrsnost u implementaciji informacijskih sustava

Srcu je nagrada EUNIS Elite Award dodijeljena za izvrsnost u implementaciji sustava Dabar - digitalni akademski arhivi i repozitoriji, a temeljem rada DABAR – the national infrastructure for digital repositories skupine autora Draženko Celjak, Zoran Bekić, Marko Cundeković, Ljiljana Jertec, Miroslav Milinović i Alen Zubić.

European University Information Systems (EUNIS) je europska organizacija koja kroz razmjenu iskustva i zajednički rad nastoji doprinijeti naprednoj i učinkovitoj primjeni informacijskih tehnologija u visokom obrazovanju u Europi. Jednom godišnje EUNIS organizira konferenciju namijenjenu osobama odgovornim za informacijske tehnologije na visokim učilištima i istraživačkim ustanovama, a ove godine je konferencija EUNIS 2017 održana u Münsteru od 7. do 9. lipnja 2017. Sustav Dabar je na konferenciji predstavio Draženko Celjak.

EUNIS Elite Award je nagrada za izvrsnost u implementaciji informacijskih sustava, odnosno informacijskih tehnologija u visokom obrazovanju u Europi, a glavna svrha joj je prepoznavanje i promocija najboljih praksi u inovativnoj i napredno primjeni informacijskih tehnologija. Prilikom vrednovanja prijava uzimaju se u obzir sljedeći faktori: konkretan doprinos za ciljanu zajednicu, doprinos u unaprjeđenju učinkovitosti i produktivnosti, inovativnost, maštovitost, suradnja, visoka razina tehnološke integracije te mogućnost prijenosa rješenja na druge organizacije.

Ovo priznanje poticaj je timu Dabra u Srcu i cjelokupnoj zajednici okupljenoj oko Dabra da i dalje nastave predan rad na razvoju, korištenju i promociji Dabra. Više o Dabru možete pročitati na stranicama https://dabar.srce.hr/.