Dabar uključen u novi Summon discovery servis

Sadržaj dostupan u Digitalnim akademskim arhivima i repozitorijima (Dabar) uključen je u Summon discovery servis koji je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) omogućila za sva javna sveučilišta, javna veleučilišta i javne znanstvene institute.

Summon discovery servis omogućuje obilje akademskog sadržaja putem jednostavnog sučelja prilagođenog korisniku. Pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio potrebe posjetitelja i knjižničara, Summon poboljšava otkrivanje zbirki i institucionalnih resursa knjižnice.

Uključivanjem u Summon, Dabar je još jednom potvrdio da je kao platforma interoperabilan te implementiran na način da omogućuje diseminaciju i putem drugih servisa (tražilica, agregatora i slično) čime jamči veću vidljivost ustanovama koje imaju repozitorije u Dabru i njihovih autora.

Odabirom repozitorija Dabar u Summon sustavu pretraživanja, prikazat će se svi sadržaji institucijskih i tematskih digitalnih repozitorija i arhiva ustanova iz sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske (preprint radovi, recenzirani članci, radovi s konferencija, podaci istraživanja, disertacije, završni radovi studenata, knjige, nastavni materijali, slike, video i audiozapisi, prezentacije, digitalizirana građa, itd.).

Više o uključivanju Dabra u Summon možete pronaći i na mrežnim stranicama NSK.