Uspostava repozitorija i edukacija korisnika se nastavlja

Početkom listopada obrađeni su novi zahtjevi za uspostavu repozitorija te je uspostavljeno 7 novih repozitorija: Repozitorij Knjižnice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Digitalni repozitorij Sveučilišta Sjever, Repozitorij Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, Repozitorij Hrvatskih studija, Završni i diplomski radovi (repozitorij Veleučilišta Marko Marulić u Kninu), Repozitorij završnih radova Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, Repozitorij Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

S obzirom na uspješno održanu prvu radionicu za urednike repozitorija u sustavu Dabar, 7. listopada 2015. godine održana je i druga radionica na kojoj su novi urednici upoznati s osnovama rada na repozitoriju. Radionice periodički organizira i vodi tim Dabra unutar edukativnih aktivnosti za korisnike sustava. Sljedeća radionica održat će se kada se uspostavi dovoljan broj novih repozitorija te će sve odgovorne osobe tih repozitorija dobiti poziv.

Osim intenzivnog rada na uspostavljanju repozitorija, nastavljaju se i aktivnosti vezane uz implementaciju novih mogućnosti unutar sustava od kojih je posljednja implementirana podrška za dijeljenje radova putem društvenih mreža.

U prva dva mjeseca produkcijskog rada sustava Dabar uspostavljeno je 18 repozitorija te je pohranjeno više od 800 završnih i diplomskih radova.